J QUINCGÅRDENS NADJA  "NAJA"

S23713/2008

Naja är en östsibirisk laika tik som föddes 2008, köpte henne i Borlänge på Quincygårdens kennel. Naja visade sig vara en tik med mycket jaktlust, skällde första gången älg när hon var nästan 6 mån gammal. Sedan har det rullat på och första älgen sköts på gångstånd när hon var 9 mån gammal/ung. Sen avslutade hon sin första jakthöst med att stånda en ko i nästan 100 min och med 2 lyckade inkallningar lyckades jag också fälla älgen tillsist. Då nästan 11 mån gammal. Det har skjutits en del grävling för henne också, som hon lyckats bra med hittils. 

Naja har en stor jakt lust men hittils bara älg och grävling på sitt samvete. Men förhoppningar är att intresset kommer för framförallt björn och lo och vildsvin. Lo som jag spårat har inte varit några problem det har Naja gjort med stort intresse.

Naja Har den 1/10 2010 deltagit i Laikamästerskapet som genomfördes i Bispgården. Av 9 hundar som kom till start slutade Naja på en 6:e plats. Det var ingen rolig dag då ingen av hundarna lyckades gå till pris. Naja testades i björnparken i Junsele med EJ godkänt resultat. Var med på älghunds SM 2011 och vann. Första laikan på 18 år.

 

JAKTPROV

UTSTÄLLNING

 

 

 

 

DINJO

 

J QUINCYGÅRDENS NADJA

 

SKALLTORPETS AMBER

 

SKALLTORPETS KENNEL

ÖSTSIBIRISK LAIKA